Ήρθε η ώρα να μάθεις  να αναπνέεις … συνειδητά !

Ήρθε η ώρα να μάθεις  να αναπνέεις … συνειδητά !

Πως να αλλάξεις κάτι ,αν πρώτα δεν γνωρίζεις τι είναι αυτό;

Η αναπνοή λοιπόν αποτελείται από δύο φάσεις, την ΕΙΣΠΝΟΗ   και  την  ΕΚΠΝΟΗ.

Με την εισπνοή, εισέρχεται αέρας στους πνεύμονες, η κοιλότητα του θώρακα αυξάνεται, το διάφραγμα που είναι ένας θολωτός μυς, κατεβαίνει προς τα κάτω. Με την εκπνοή, μειώνεται το μέγεθος του θώρακα και ανεβαίνει το διάφραγμα στην αρχική του θέση και απελευθερώνεται έτσι ο αέρας.

Έτσι, η  αναπνοή χωρίζεται σε 2 βασικούς  τύπους:

-Θωρακική αναπνοή και

– Κοιλιακή (διαφραγματική αναπνοή)

 

Τι ακριβώς θα συμβεί αν αρχίσεις  να αναπνέεις βαθιά και πλήρη ;

Η  αναπνοή ουσιαστικά λειτουργεί σαν ένα είδος μασάζ και διευκολύνει την καλή ροή στην κυκλοφορία του αίματος που είναι ο μεταφορέας  του   οξυγόνου μέχρι  τα κύτταρα μας.

Το σώμα γίνεται ανάλαφρο, οι μύες γίνονται χαλαροί και εύκαμπτοι.

Συνήθως, οι άνθρωποι που αναπνέουν βαθιά και συνειδητά είναι ήσυχοι και γαλήνιοι, αντιμετωπίζουν την ζωή τους στο «εδώ και τώρα» και εκφράζονται και επικοινωνούν με τους άλλους καλύτερα.

 

Το πιο βασικό όμως είναι ότι η αναπνοή είναι το κύριο μέσο για την διαχείριση του άγχους, των κρίσεων πανικού και μας βοηθάει να απαλλαγούμε από συναισθηματική και νοητική  φόρτιση.

Πως ;

Κάθε φορά που εισπνέεις βαθιά ,παίρνεις μεγαλύτερη ποσότητα αέρα ,οξυγόνου άρα και περισσότερης ενέργειας. Με κάθε εκπνοή απελευθερώνεται επίσης περισσότερη ποσότητα αέρα, διοξείδιο του άνθρακα και αρνητικής φόρτισης.

Άρα κάθε φορά που αναπνέεις συνειδητά και βαθιά,  χρησιμοποιείς το βασικότερο ‘’όπλο’’   για να μπορείς να απαλλάσσεσαι από  αρνητικές εντάσεις.

Η συνειδητή αναπνοή είναι το κυριότερο μέσο για την παραγωγή ενέργειας και έχει βαθιές θεραπευτικές ιδιότητες.

Αλλά και ποια άλλα οφέλη έχει ;

– Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι ο κυριότερος παράγοντας μακροζωίας.

– Είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος χαλάρωσης από εντάσεις του νου.

– Ξεμπλοκάρει και αφυπνίζει την ενέργεια στο σώμα και απελευθερώνει  ενδορφίνες στο αίμα. Οι ενδορφίνες μας βοηθάνε να ανταπεξέλθουμε στον πόνο, βοηθάνε στην μείωση του φόβου και του άγχους.

– Η  συνειδητή βαθιά αναπνοή , απελευθερώνει από τον οργανισμό τοξίνες και επιβλαβείς χημικές ουσίες τροφών και φαρμάκων.

 

Αυτό που έχει απομείνει να σου πω, για να αρχίσεις να αναπνέεις βαθιά, είναι ότι είναι ένας ασφαλής τρόπος ,που το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθεις την τεχνική του ώστε να αρχίσεις να αναπνέεις βαθιά και συνειδητά ώστε να ζεις με περισσότερη ισορροπία καθημερινά.

Η ΑΝΑΠΝΟΗ  είναι ένα μοναδικό εργαλείο χρήσιμο  για όλους μας.

Χρειάζεται να μάθεις  να το χρησιμοποιείς συνειδητά. Να γίνει ο σύμμαχος σου για να διαχειρίζεσαι  εύκολα και αποτελεσματικά άγχος και τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στην εργασία και γενικότερα στην ζωή σου.

 

 

Αφήστε μια απάντηση