ΜΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΉ ΣΑΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑ

ΜΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΉ ΣΑΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑ

ΜΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΉ ΣΑΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΌΤΗΤΑ

“Η αναβλητικότητα είναι ο δολοφόνος των ευκαιριών”. – Victor Kiam

Η αναβλητικότητα είναι μια κακή συνήθεια που ταλαιπωρεί πολλούς επιχειρηματίες σήμερα. Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων σαμποτάρουν ακούσια την επιχείρησή τους ως αποτέλεσμα της αναβλητικότητας. Όταν διευθύνετε μια επιχείρηση, η διαχείριση του χρόνου είναι μια απαραίτητη δεξιότητα, αν θέλετε να επιτύχετε. Η αναβλητικότητα είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί αποτυγχάνουν να διαχειριστούν αποτελεσματικά τον χρόνο τους.

Τι είναι η αναβλητικότητα;
Με απλά λόγια, η αναβλητικότητα είναι η συνήθεια να αναβάλλουμε εργασίες που θα έπρεπε να κάνουμε τώρα. Καθυστερείτε αυτές τις εργασίες και αντ’ αυτού κάνετε άλλες ασήμαντες εργασίες για να αποφύγετε αυτές που θα έπρεπε να κάνετε. Δυστυχώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα προβλήματα στη συνέχεια.

Γιατί αναβάλλουμε;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι χρονοτριβούν. Ορισμένοι το κάνουν επειδή είναι υπερφορτωμένοι, δεν έχουν συγκέντρωση, φοβούνται την αποτυχία ή απλά δεν έχουν κίνητρο. Άλλοι το κάνουν για να αποφύγουν δυσάρεστες εργασίες. Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, η αναβλητικότητα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την επιχείρησή σας με διάφορους τρόπους.

Ορισμένες συνέπειες της αναβλητικότητας στην επιχείρησή σας:
Ζημιά στη φήμη
Εάν χάνετε συνεχώς προθεσμίες ή δεν παραδίδετε εγκαίρως, η φήμη της εταιρείας σας θα αμαυρωθεί τελικά. Κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί με μια εταιρεία που έχει κακή φήμη.

Χαμένες ευκαιρίες
Η αναβλητικότητα οδηγεί συχνά σε χαμένες ευκαιρίες. Όταν παρουσιάζεται μια ευκαιρία και περιμένετε μέχρι την τελευταία στιγμή για να δράσετε, κινδυνεύετε να χάσετε την ευκαιρία αυτή από μια άλλη επιχείρηση.

Κακή λήψη αποφάσεων
Η αναμονή μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο σας αναγκάζει να παίρνετε βιαστικές και συχνά κακές αποφάσεις, οι οποίες μπορεί να κοστίσουν στην εταιρεία σας.

Κακές σχέσεις με τους πελάτες
Η αναβλητικότητα μπορεί να καταστρέψει τις σχέσεις που έχετε με τους πελάτες σας. Η παράλειψη προθεσμιών, η μη έγκαιρη απάντηση σε ερωτήματα πελατών και η μη έγκαιρη παράδοση παραγγελιών μπορεί να οδηγήσει στην προδοσία της εμπιστοσύνης μεταξύ της επιχείρησής σας και των πελατών σας και τελικά στην καταστροφή της σχέσης.
Το να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα αποτελεί πρόκληση για πολλούς, αλλά είναι εφικτό. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να βγείτε από την παγίδα της αναβλητικότητας και να προχωρήσετε μπροστά.

Συμβουλές για να ξεπεράσετε την αναβλητικότητα:

Γίνετε ευαισθητοποιημένοι
Καταβάλλετε συνειδητή προσπάθεια να δώσετε προσοχή στην αναβλητικότητα. Παρατηρήστε πότε έχετε την πρόθεση να ολοκληρώσετε μια εργασία, αλλά δεν την ακολουθείτε. Σημειώστε επίσης τις δικαιολογίες που δίνετε στον εαυτό σας για να μην ξεκινάτε ή να μην ολοκληρώνετε εργασίες. Εντοπίστε τις πιο συχνά χρησιμοποιούμενες δικαιολογίες ή αυταπάτες σας. Μερικές φορές υπερεκτιμούμε τη δυσκολία μιας εργασίας. Το να ξεκινήσουμε μπορεί να αλλάξει την αντίληψή μας.

Διαχωρίστε τα
Κανείς δεν μπορεί να συγκεντρωθεί επί ώρες σε μία μόνο εργασία. Διαχωρίστε τις μεγάλες εργασίες σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα μέρη.

Αποσυνδέστε τα
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι ο εχθρός της παραγωγικής εργασίας. Αν βρίσκετε τον εαυτό σας να αποσπάται συνεχώς από την ατελείωτη προσφορά ψυχαγωγίας και κοινωνικών μέσων, βγείτε εκτός σύνδεσης και εργαστείτε χωρίς περισπασμούς όταν έχετε να ολοκληρώσετε μια μεγάλη εργασία.

Μην περιμένετε την τέλεια στιγμή
Μην αναβάλλετε κάτι που χρειάζεται την προσοχή σας, ακόμη και αν δεν έχετε διάθεση. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να ξεκινήσετε. Το να ξεκινήσετε είναι συχνά το μεγαλύτερο βήμα.

Γνωρίστε την ώρα της δύναμής σας
Αν είστε πρωινός άνθρωπος, αντιμετωπίστε τις πιο κουραστικές εργασίες σας το πρωί, όταν είστε πιο παραγωγικοί.

Ορίστε μια τεχνητή προθεσμία
Αν μια εργασία πρέπει να ολοκληρωθεί την Τρίτη, τότε ορίστε μια τεχνητή προθεσμία για τη Δευτέρα. Αυτό θα σας αναγκάσει να ασχοληθείτε με το έργο νωρίτερα και δεν θα χρειαστεί να το επισπεύσετε την τελευταία στιγμή.

Βελτιστοποιήστε τις διαδικασίες
Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία για να μειώσετε το φόρτο εργασίας σας, να απλοποιήσετε τα καθήκοντά σας και να εξορθολογήσετε τις επίφοβες εργασίες.

Η αναβλητικότητα είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας που σαμποτάρει τις δικές μας προσπάθειες. Η υπέρβασή της είναι απαραίτητη αν θέλετε να πετύχει η επιχείρησή σας. Ξεκινήστε αναγνωρίζοντας ότι χρονοτριβείτε, οργανωθείτε και στη συνέχεια βρείτε μια μέθοδο που σας βολεύει.

Πηγή: https://www.commercient.com/dont-sabotage-your-business-how-to-overcome-procrastination/

Αφήστε μια απάντηση