Δημιούργησε την επιτυχία σου τώρα για το μέλλον σου… Θέτοντας S.M.A.R.T. στόχους με το NLP- Timeline Therapy  !!!

Δημιούργησε την επιτυχία σου τώρα για το μέλλον σου… Θέτοντας S.M.A.R.T. στόχους με το NLP- Timeline Therapy !!!

  “Εσείς ελέγχετε το μέλλον σας, το πεπρωμένο σας. Ό,τι σκέφτεσαι γίνεται. . . . Βάλτε το μέλλον σας σε καλά χέρια – στα δικά σας”.  Μάρκ Βίκτορ Χάνσεν

Οι στόχοι πρέπει να σχεδιάζονται με συγκεκριμένο τρόπο και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για να είναι αποτελεσματικοί. Το 8% γνωρίζει ότι αν είστε σοβαροί με τον στόχο σας, πρέπει να είναι γραπτός και να έχει ορισμένα βασικά συστατικά. Ο απλούστερος τρόπος για να θυμάστε αυτά τα κρίσιμα συστατικά είναι η χρήση της συντομογραφίας SMART.

Προέκυψε από εκτεταμένη έρευνα που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Ο Dr. Edwin Locke και ο Dr. Gary Latham πέρασαν δεκαετίες ερευνώντας τον αποτελεσματικό καθορισμό στόχων. Όχι μόνο έκαναν τα δικά τους πειράματα αλλά εξέτασαν εκατοντάδες μελέτες από άλλους ερευνητές. Οι μελέτες εξέτασαν την επίδραση των στόχων σε όλους, από χειριστές υλοτομίας δέντρων μέχρι δακτυλογράφους και οικογένειες.

Στη δεκαετία του 1970, ο John Grinder και ο Richard Bandler, οι οποίοι ίδρυσαν το NLP (νευρογλωσσικός προγραμματισμός), πρόσθεσαν τις γνώσεις τους σχετικά με το πώς λειτουργεί το μυαλό για να πετύχει -ή να αποτύχει- στην επίτευξη στόχων. Ενσωμάτωσαν αυτές τις πρακτικές γνώσεις στα βασικά συστατικά των Locke και Latham.

“Όταν παρακινούμαστε από στόχους που έχουν βαθύ νόημα, από όνειρα που χρειάζονται ολοκλήρωση, από αγνή αγάπη που χρειάζεται έκφραση, τότε ζούμε πραγματικά”. – Γκρεγκ Άντερσον

Ο καθορισμός στόχων είναι μια συνήθης πρακτική στις μέρες μας στις επιχειρήσεις και είναι ζωτικής σημασίας όσον αφορά την προσωπική μας ανάπτυξη. Όλοι γνωρίζουμε ότι αν δεν θέτετε στόχους και σκοπούς, δεν κάνετε γραπτά επιχειρηματικά σχέδια, τότε είστε στο έλεος της μοίρας και η μοίρα είναι τυχαία. Δεν θα πάρετε αυτό που θέλετε αν δεν αποφασίσετε τι είναι αυτό που θέλετε.

Παίρνετε επίσης αυτό στο οποίο επικεντρώνεστε, οπότε μπορείτε να επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε.

Υπάρχουν διάφορα μοντέλα που θα σας βοηθήσουν στον καθορισμό των στόχων σας.

Ένα συνηθισμένο και αποτελεσματικό είναι το σύστημα SMART.

“Αυτό που παίρνεις επιτυγχάνοντας τους στόχους σας δεν είναι τόσο σημαντικό

όσο αυτό που γίνεσαι επιτυγχάνοντας τους στόχους σου”.    -Χένρι Ντέιβιντ Θορώ

Το NLP -Timeline Therapy μας παρέχει μια διαδικασία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, η οποία θα διασφαλίσει ότι όλα αυτά τα σημεία καλύπτονται, ότι οι στόχοι σας είναι SMART και ότι ο ασυνείδητος νους και η ενέργειά σας είναι ευθυγραμμισμένα στην επίτευξή τους.

Πηγη: Dr. Matthew B. James

Αφήστε μια απάντηση