Holistic Wellness… Τα  οφέλη του περπατήματος !

Holistic Wellness… Τα οφέλη του περπατήματος !

Το περπάτημα παρέχει το καλύτερο και από τους δύο ”κόσμους”. Προσφέρει τα σωματικά οφέλη της άσκησης, ενώ παράλληλα ενισχύει τη συναισθηματική σας ευεξία. Στην πραγματικότητα, το τακτικό περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με χρόνιες καταστάσεις ψυχικής υγείας, όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

Μπορείτε να περπατήσετε οπουδήποτε χωρίς εξοπλισμό ή ειδική συνδρομή. Όσο περισσότερο το κάνετε, τόσο περισσότερα θετικά αποτελέσματα θα βιώσετε.

Τα οφέλη του περπατήματος

Υπάρχουν πολυάριθμα οφέλη από το περπάτημα. Μερικά από τα πιο συνηθισμένα περιλαμβάνουν.

-Καλύτερος ύπνος

-Καλύτερη αντοχή

-Αποφόρτιση από το άγχος

-Βελτίωση της διάθεσης

-Αυξημένη ενέργεια και αντοχή

-Μειωμένη κούραση που μπορεί να αυξήσει την πνευματική εγρήγορση

-Απώλεια σωματικού βάρους

-Μειωμένη χοληστερόλη και καλύτερη καρδιαγγειακή (καρδιακή) υγεία

Το περπάτημα συμβάλλει στην τόνωση της διάθεσής σας επειδή αυξάνει τη ροή του αίματος και την κυκλοφορία του στον εγκέφαλο και το σώμα. Έχει θετική επίδραση στον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων (HPA), ο οποίος είναι το κεντρικό νευρικό σύστημα απόκρισης. Αυτό είναι καλό γιατί ο άξονας HPA είναι υπεύθυνος για την αντίδραση στο στρες. Όταν ασκείστε περπατώντας, ηρεμείτε τα νεύρα σας, γεγονός που μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε λιγότερο στρεσαρισμένοι.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τις θετικές επιδράσεις του περπατήματος προσκαλώντας φίλους να σας ακολουθήσουν. Το περπάτημα με άλλους για μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα μπορεί να έχει τεράστια οφέλη. Η σωματική άσκηση σε συνδυασμό με θετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις μπορεί να βελτιώσει την αρνητική διάθεση, να αποτρέψει την κατάθλιψη και να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση. Προσπαθήστε να περπατάτε 3 ημέρες την εβδομάδα για 10-30 λεπτά κάθε φορά.

 

από τον Dan Brennan, MD

πηγή ; https://www.webmd.com/fitness-exercise/mental-benefits-of-walking

Αφήστε μια απάντηση